Hjelp! Hvor finner jeg en bokartikkel eller festskriftartikkel online NÅ?

Artikler i juridiske festskrift er viktige for jurister, men hvor finnes festskriftartiklene som er online? Det er flere databaser å søke i. Noen har fulltekst, andre har kun opplysninger om artikkelens tittel, forfatter og utgivelsesopplysninger, det vi kaller bibliografiske opplysninger. Det er flere kilder å sjekke:


Åpne kilder er:

Nasjonalbiblioteket er det i hovedregel materiale fra 2000 og eldre.
Oria er norske fag- og forskningsbibliotekenes base. For de som ikke arbeider på en arbeidsplass som tilhører institusjonene i Oria får kun lenke til åpne ressurser. I Oria er det mange festskriftsamlinger som ikke er registrert med artikler. Det innebærer at det er boka du må søke opp ikke artikkelen.


Norske juridiske abonnementsbaser:

Det er hovedsakelig de nyere samlingene som er registrert her. En huskeregel er at utgivelser fra Universitetsforlaget er i Juridika og fra Gyldendal i Rettsdata.

Lovdata Pro har fra alle forlag og artikler tilbake i tid. Med sine over 800 festskriftartikler er Lovdata PRO en viktig base for festskriftartikler. Her finnes også noen artikler av svenske og danske forfattere.

 

«Norges digitale jusbibliotek» er med sine 3200 artikler den mest rasjonelle basen å starte søking i:

Norges digitale jusbibliotek har registrert festskriftartikler fra abonnementsbasene:

Mange av festskriftartiklene og artikkelsamlingene i Nasjonalbiblioteket er registrert i tillegg til nyere artikkelsamlinger fra forlag som:

Nasjonalbiblioteket har festskriftartikkelsamlinger og artikkelsamlinger. Jusbiblioteket har registrert mange av disse. I tillegg er nyere artikkelsamlinger fra forlag registrert:

  • Cappelen Damm
  • Dreyers
  • Fagbokforlaget
  • Novus
  • Nasjonalbiblioteket, artikler i artikkelsamlinger fra 1966.
  • Artikler som ikke er registrert i Oria

Mange artikler er registrert med emneord og lovhenvisninger. Etter det vi vet dekker «Norges digitale jusbibliotek» flere kilder enn andre baser og er derfor den mest tidsbesparende basen å starte å søke i.

Kontakt oss for prøvetilgang: susanne@rettsinfo.no